A Fortress zenekar

A zenekart 2001. márciusában alapította Molnár Béla (basszusgitár), Mónus Szabolcs (gitár) és Tóth Norbert (dob). Átesve a kezdeti nehézségeken, próbateremnek látszó objektum felkutatása, dalszerzés, énekes toborzása stb. indulhatott meg a zenekar élete. Az énekes posztot Molnár Péter énekes/gitáros foglalta el. Közel 2 év telt el az elsõ színpadi szereplésig. Idõközben összeállt egy koncertanyag, a tagok is összeszoktak, és kialakult a banda zenei stílusa. Készült stúdió és koncert felvétel.
A zenekar saját bevallása szerint gitárcentrikus Rock muzsikát játszik, amihez megpróbál saját ízt adni.Szövegek magyar nyelven íródnak. A koncerteken pozitívak a visszajelzések, így a Fortress lehetõséget kap, hogy nevesebb zenekarok elõtt is szerepelhessen.
2003-ban egy megyei tehetségkutatón, a zenekar III. helyezést ért el, és újabb koncertmeghívásokat kap.
Molnár Péter (ének-gitár) Dunántúlra való költözése miatt, úgy dönt, hogy kilép a bandából. A zenekar szerencséjére két héten belül sikerült új énekes találni Tóth Péter személyében. Több jótékonysági koncerten is részt vett a zenekar. Tóth Norbert - dob aki közben az Élet Bölcsõje Közhasznú Egyesület létrehozója is lett, jótékonysági rendezvényt szervez, ahol természetesen a zenekar is fellépést vállal, egy súlyos betegséggel küzdõ kis gyermek megsegítésében.
2005 õszén a zenekar elkészítette kislemezét, aminek pozitív fogadtatását tanúsítja, hogy a több rádió is mûsorára tûzte dalait.
2006 februárjában a Csernobil címû dalra videó-klip készült. 2006.április 26-án volt a 20.évfordulója ennek a szomorú eseménynek
Ehhez a megemlékezéshez segítséget nyújtott a városi sport oktatási és kulturális iroda, oly módon hogy eljuttatta, 32 nyíregyházi oktatási intézményhez, a " Csernobil-klipet", ahol rendhagyó osztályfõnöki óra keretében mutatták be.
A 20. évfordulón a Fortress Nyíregyháza Fõterén koncertet adott, amit figyelemmel kísért a média is, pl. TV2 Aktív címû mûsora stb.
Utolsó tagként csatlakozott a bandához egy újabb remek gitáros, Gaál Tibor.
A zenekar klubkoncertek mellett több jótékonysági koncerten is részt vett, és újabb zenei fesztiválokat célozott meg. Fellépett Hobo Blues Band, a Republic és Deák Bill, P.Box elõzenekaraként, játszott a kisvárdai várban az Omen, P.Mobil, Kalapács társaságában. A Banda koncertezett több motoros találkozón és néhány nagyobb Fesztivál visszatérõ vendége is lesz.
2006 októberében megalakult a Fortress Fan Club. A Fortress klub megnyitóján a saját koncert mellett a sztárvendég Tunyogi Péter (ex-P. Mobil) elõadásában játszotta jól ismert P.Mobil dalokat.
2006 év végén történt egy két váratlan esemény, az egyik alapító tag Tóth Norbert (dob), úgy döntött hogy nem folytatja tovább a zenekari tevékenységét, így a zenekar dobos nélkül maradt. Néhány napra rá egy másik szerencsétlen esemény nehezítette a zenekar életét mégpedig, Molnár Béla (basszusgitár) bokatörése. Ezek miatt sajnos több koncert és még a 2006-ra betervezett klipforgatás + egyéb meglepetés is elmaradt.
A zenekar a néhány hetes kényszerpihenõt átvészelte, miközben csatlakozott a bandához Kovács János, aki méltó utód lett a dobos posztra.
A Fortress 2007 áprilisában egy rajongó megkeresésére 'Összefogás koncertet' szervez. 6 zenekar segélykoncertje, egy agykárosodást szenvedett gyermek gyógykezelésére. A zenekar a szervezésben (fény, hangtechnika, színpad, hangosítás, szállítás, plakátozás stb.) illetve a médiáztatásban (Viva Tv, Cool Tv, Kelet Magyarország) és a rendezvény lebonyolításában is oroszlán szerepet vállalt. Októberben Kétegyházán egy újabb segélykoncerten vett részt, ahol egy agytörzs-daganatos lánynak próbál a zenekar segíteni.
2007. májusában a Fortress elkészítette elsõ nagylemezét, "Együtt veletek" címmel. Az album 8 dalt és Multimédiás részt (videóklip, tv riportok, fotógaléria, dalszöveg) is tartalmaz.
2008 év elején készült egy poén-videóklip a lemezen szereplõ Mese címû dalra.
2008. júniusában Tóth Péter (ének) úgy dönt, hogy kilép a zenekarból.
A leszervezett koncertek és az idõ rövidsége miatt a Fortress azt a döntést hozza, hogy átmenetileg a Gaál Tibor - gitáros, aki eddig háttér vokálosként ténykedett a bandában, veszi át az énekes posztot. A koncerteken kapott pozitív visszajelzések (2008-as Hegyalja Fesztivál, Rába rock stb.) miatt úgy dönt a zenekar, hogy nem keres további tagot, és ez a négyes marad a végleges felállás.
Tagok: Gaál Tibor ének-gitár; Kovács János - dob; Molnár Béla - basszusgitár; Mónus Szabolcs - gitár.
2008. decemberében elkészült az új hangzóanyag Modern világ címmel, és az új videó-klip sem várat sokat magára.
A zenekar rendszeresen feltûnik az újságok hasábjain, tv képernyõkön, dalaikat egyre több rádió is a mûsorára tûzi, és a story folytatódik…

Hogyha szeretnél a rockzene zászlója alatt küzdeni Te is, találkozhatsz velük koncerteken és csatlakozhatsz hozzájuk pl az iwiw-en is. (http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=1879474)